Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Лікарня швидкої допомоги

google.com.ua

П'ятниця, 30 вересня 2022, 15:45

Садовий викупить котельню Рущишина для лікарні швидкої допомоги

Лікарня швидкої допомоги

Депутати Львівської міськради вирішили за 12 мільйонів викупити котельню у фірми дружини нардепа Рущишина для потреб Лікарні швидкої допомоги.

Вчора, 29 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення викупити котельню на альтернативних видах палива для потреб Клінічної лікарні швидкої допомоги, що на вул. І. Миколайчука, 9.

"За" проголосував 51 депутат.

Котельню, площа якої становить 276 кв.м, і яка перебуває у власності ТзДВ "Сенсус", збудували у 2017 році, вона має три котли. Два з них працювали на палетах для опалення та обігрівали корпуси лікарні, третій – був у резерві. Однак лікарня розширяла свою територію і потужностей не вистачало, тому було прийняте рішення про перепідключення на "Львівтеплоенерго". Однак, зважаючи на воєнний стан і ризики, які у зв'язку з цим виникають, місту потрібен резерв для постачання тепла у міські лікарні.

Планується, що після модернізації, котельня, у разі аварійних відключень, буде альтернативним джерелом для обслуговування лікарні швидкої допомоги та дитячої лікарні на вулиці Орлика. 

Станом на зараз теплопостачання будівель лікарні святого Пантелеймона, що на вул. Миколайчука, та до лікарні святого Миколая, що на вул. Орлика, відбувається від об’єктів теплозабезпечення ЛМКП "Львівтеплоенерго", які працюють лише з допомогою газу. 

Для того, щоб уникнути можливих надзвичайних ситуацій з опаленням приміщень лікарні депутати погодили передбачити 12 млн грн з бюджету міста на викуп цієї котельні.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзДВ "Сенсус", що розташоване у Городку, володіє Ярина Рущишин дружина народного депутата з Львівщини від Голосу Ярослава Рущишина. До парламентських виборів 2019 року ця фірма ,як і низка інших компаній, належала виключно нардепу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.