Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

П'ятниця, 30 вересня 2022, 16:23

Понад 40% львівських підприємців заявили про складність ведення бізнесу

Львів

41% підприємців стверджують, що у Львові складно вести бізнес, а головною перешкодою вважають труднощі з логістикою та мобілізацію працівників.

Про це повідомляє European Business Association на своїй сторінці у Фейсбуці.

Європейська Бізнес Асоціація з 15 серпня до 21 вересня провела опитування регіонального бізнесу про умови підприємницької діяльності на місцевому рівні у чотирьох стратегічних регіонах, де зосереджені регіональні офіси Асоціації – Львів, Одеса, Харків, Дніпро – та порівняли динаміку розвитку бізнес-клімату.

Зокрема, ситуація у більшості регіонів цьогоріч погіршилась. Наразі переважній частині підприємств складно вести бізнес в усіх регіонах. З 5 можливих балів Львів набрав 2,52 бала, Одеса – 2,15 бала, Дніпро – 1,88 бала, Харків – 1,28 бала.

Щодо Львова, то підприємці оцінили умови ведення бізнесу тут найвище з усіх регіонів. Так, 56% опитаних стверджують, що рівень розвитку бізнес-клімату в регіоні задовільний, 41% говорять, що їм складно вести бізнес, і тільки 3% вважають, що легко. Для порівняння, минулого року умови ведення бізнесу як сприятливі оцінювали 24%.

Серед актуальних проблем бізнесу, підприємці західного регіону виділяють труднощі з логістикою, зниження купівельної спроможності населення та труднощі з бронюванням співробітників від мобілізації. В планах компаній до кінця поточного року – підтримувати діяльність в умовах воєнного стану, диджиталізувати бізнес-процеси та скоротити видатки бізнесу.

Втрати свого бізнесу за час воєнного стану 63% оцінюють до 50% від доходів, а 19% – понад 50%. Тільки 12% підприємців не зазнали втрат, а 6% вдалося отримати прибуток. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.