Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівгаз

Четвер, 6 жовтня 2022, 13:55

На Львівщині на 40% зменшилося споживання газу промисловістю

Львівгаз

Загалом обсяги природного газу скоротилися на 14% або ж на понад 120 мільйонів метрів кубічних.

Про це повідомила пресслужба АТ "Львівгаз".

За словами комерційного директора АТ "Львівгаз" Олега Вінцюка, порівняно з минулим роком, обсяги природного газу скоротилися на 14% або ж на понад 120 мільйонів метрів кубічних.

Найбільше впало споживання промисловості – на 40% (46 млн м.куб). Серед населення скорочення споживання, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, всього на 2%.

Через падіння обсягів споживання газу промисловістю та підприємствами ТКЕ (теплокомуненерго), найбільшим споживачем є населення – близько 55%.

"На цей час маємо значні борги. Майже 370 мільйонів гривень. Найбільші боржники – тепловики, їхній рівень розрахунків – всього 55%. Найбільше боргують львівські тепловики, які мають частку боргу всього ТКЕ понад 90%. Оплата населення теж зменшилась, бачимо що є частина споживачів, які платили у попередні роки, однак у 2022 році припинили" – пояснив Олег Вінцюк.

У "Львівгазі" також додали, що підприємство повністю готове до нового опалювального сезону.

"На Львівщині працює близько 4500 газорозподільчих пунктів, які підтримують тиск газу в системі в межах норми. Відповідно до інвестиційної програми, яка фінансується з тарифу на розподіл та затверджена НКРЕ КП, цього року ми замінили 96 кілометрів газорозподільних мереж, замінено 50 газорозподільчих пунктів, відремонтовано 40 станцій катодного захисту. Все це дає впевненість у тому, що ми підходимо до опалювального сезону готовими" – наголосив технічний директор АТ "Львівгаз" Олександр Ганжа.

Нагадаємо, у травні суд передав в управління АРМА 26 регіональних операторів газорозподільчих систем, серед яких й "Львівгаз". Тоді ж уряд доручив АРМА передати арештоване майно облгазів в управління "Чорноморнафтогазу".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.