Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівгаз

Четвер, 26 травня 2022, 13:30

Львівгаз передали в управління АРМА

Львівгаз

ДБР передало в управління АРМА 26 регіональних операторів газорозподільчих систем, включно з "Львівгазом".

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідування.

Печерський суд Києва передав в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем.

Зокрема, йдеться про: "Вінницягаз", "Волиньгаз", "Дніпрогаз", "Дніпропетровськгаз", "Донецькоблгаз", "Житомиргаз", "Запоріжгаз", "Івано-Франківськгаз", "Київоблгаз", "Кіровоградгаз", "Кременчукгаз", "Криворіжгаз", "Лубнигаз", "Львівгаз", "Маріупільгаз", "Миколаївгаз", "Одесагаз", "Полтавагаз", "Рівнегаз", "Сумигаз", "Харківгаз", "Харківміськгаз", "Херсонгаз", "Хмельницькгаз", "Чернівцігаз" і "Чернігівгаз".

"Відтепер держава контролюватиме постачання споживачам природного газу. Це є надважливим питанням національної безпеки, особливо в умовах російської агресії" – наголосили в ДБР.

Зазначимо, у червні 2021 року Державне бюро розслідувань викрило масштабну схему безоплатної передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості України газорозподільних систем у користування приватним операторам, що завдала державі збитків на 1,488 млрд гривень.

Наразі досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у липні 2021 року НКРЕКП оштрафувала АТ "Львівгаз" на 425 тисяч гривень за порушення прав споживачів та зобов’язала врегулювати усі виявлені під час перевірки порушення. А у квітні того ж року АМКУ оштрафував АТ "Львівгаз" на 75 мільйонів гривень за зловживання монополією. У березні 2021 року посадовців "Львівгазу" викрили на махінаціях із використанням газу та створенням боргів споживачам.

Також, як повідомляють львівські медіа, вчора, 25 травня, депутати Львівської міської ради підготували офіційне звернення до РНБО та Верховної Ради України з проханням націоналізувати "Львівгаз".

Раніше Львівська облрада ініціювала ревізію та передачу газотраспортних мереж "Львівгазу" у власність громад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.