Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

полювання

google.com

Прес-реліз,   Середа, 12 жовтня 2022, 10:44

Вибираємо функціональний ніж для полювання

полювання

Один з головних інструментів мисливця – ніж.

Вибір багато в чому залежить від типу полювання, завдань, які будуть виконуватися, та навіть місцевості. Універсальних моделей не існує, але є максимально функціональні ножі. Тобто, з їх допомогою можна виконувати широкий спектр завдань. Наприклад, ніж Кизляр при компактних розмірах може використовуватися для:

  • полювання;

  • риболовлі;

  • приготування їжі;

  • підготовки табору і т. д.

Великий вибір аксесуарів для активного відпочинку пропонує інтернет-магазин ВАНКЛІК.

Проблема вибору

Проблема полягає в тому, що мисливці-початківці повністю покладаються на досвід більш досвідчених колег. Тобто, якщо старший товариш по полюванню рекомендує певного виробника, то початківець купує саме його, навіть не замислюючись над вибором.

На щастя сучасні любителі відпочинку на природі стали більш розбірливими і обирають ніж в залежності від цілей та особливостей використання. Неправильно вибраний інструмент буде незручним в польових умовах.

Функціональний інструмент для багатьох задач

Зазвичай в Україні полюють на середню та малу здобич. Для таких умов буде потрібен мисливський ніж середніх розмірів. Він дозволяє не лише обробити здобич, але і справитися з іншими завданнями (розпалити вогонь, встановити палатку тощо).

Оптимальна довжина леза – 9-13 см, а товщина біля руків'я 3-4 мм. Краще надати перевагу сплавам, які не піддаються корозії, та мають достатню гнучкість.

Не менш суворі вимоги до руків’я. Вона має бути зручною для хвату будь-яким способом. В якості матеріалу не бажано використовувати «холодні» матеріали (метали чи сплави). Краще надати перевагу дереву або сучасним полімерним матеріалам. Вони зручніші та приємніші на дотик в умовах низької температури. Дерево м’яких порід може розбухати та руйнуватися в умовах високої вологості, тому краще вибрати руків’я з твердої породи.

Якщо мова йде про полювання на пернатих, то зручніше користуватися невеликим ножом. Лезо та руків’я у таких моделей менше та вужче.              

    

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.