Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Вівторок, 18 жовтня 2022, 15:43

В Україні планують запровадити іспити для отримання громадянства

Львівщина

Верховна Рада пропонує ввести іспити для іноземців при отриманні українського громадянства.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 18 жовтня, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №7606, який передбачає  запровадження обов'язкових іспитів для іноземців при отриманні громадянства України.

"За" проголосували 309 народних депутатів. 

Зокрема, пропонують перевіряти знання людей, які збираються отримати громадянство, іспитами з основ Конституції та історії України, а також з української мови.

"Законом запроваджується:

- як умова прийняття до громадянства України знання основ Конституції України та історії України

- зобов’язання для вказаних категорій осіб протягом двох років з моменту прийняття до громадянства України щодо складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою і подання документів про складання таких іспитів" – написав Железняк.

Згідно з законопроєктом, уникнути таких іспитів можуть особи, які мають визначні заслуги перед країною або надання громадянства яким становить державний інтерес для України.

Також від складання іспитів звільняються діти та люди, які мають стійкі психічні чи інтелектуальні порушення.

Крім того, депутати пропонують оновити підстави для втрати громадянства України, зокрема через незадовільний результат тестів або ж відмову припинити громадянство іншої країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.