Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Володимир Гошовський

Четвер, 20 жовтня 2022, 11:35

Громадськість Львова відзначить 100-річчя з дня народження етномузиколога Володимира Гошовського

Володимир Гошовський

25 жовтня, у вівторок, о 18.00 у Львівській національні філармонії з ініціативи громадськості та рідних науковця відбудеться концентр з нагоди 100-річчя від дня народженні українського етномузиколога Володимира Гошовського.

Про це Варіанти повідомила донька вченого Людмила Козак.

У програмі концерту "Народній пісні життя своє присвятив" виступ хору «Надсяння», чоловічого вокального ансамблю Kalophonia, скрипаля Яреми Павліва, а також струнного квартету.

Видатний український дослідник народної музики, доктор філософії та кандидат мистецтвознавства Володимир Леонідович Гошовський (25.09.1922 — 30.12.199630.12.1996) народився в Ужгороді, навчався у Празькому університеті та Львівській консерваторії.

Засновник кабінету музичної фольклористики при Львівській консерваторії. Працював у Вірменії. Наприкінці 80-х років минулого століття завідував на громадських засадах фольклорною секцією Львіського обласного товариства охорони пам'яток історії та культури, заснував товариство «Рідна пісня» при Львівському фонді культури.

В 90-х роках працював на кафедрі фольклористики Львівського університету ім. І. Франка, організував Першу Міжнародну школу кібернетичної етномузикології та музичного карпатознавства (Ужгород, Дубриничі — 1993), семінар «Народна пісня в кібернетичному просторі» (Львів — 1995). Похований на Личаківському цвинтарі у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.