Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

аптека

Четвер, 20 жовтня 2022, 14:19

В Україні заборонили продавати рецептурні ліки без рецепту

аптека

Верховна Рада прийняла закон, яким посилила контроль за призначенням та продажем ліків в аптеках.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я на своїй сторінці у Фейсбуці.

У вівторок, 18 жовтня Верховна Рада прийняла законопроєкт №7444, яким посилила контроль за призначенням та продажем в аптеках лікарських засобів, зокрема із вмістом наркотичних речовин.

Згідно з законом, медпрацівникам забороняється призначати пацієнтам рецептурні ліки без оформлення відповідного рецепта. Йдеться про лікарські засоби, які містять у складі наркотичні засоби або психотропні речовини. Крім того, такі медикаменти забороняється виписувати пацієнтам без відповідних медичних показань.

Також заборонено фармацевтам відпускати в аптеках рецептурні ліки без рецепта, за недійсним рецептом або з порушенням порядку продажу препаратів, затвердженого МОЗ.

Ці зміни почнуть діяти лише через три місяці після скасування воєнного стану в Україні, введеного через повномасштабне російське вторгнення 24 лютого.

Нагадаємо, в Україні поетапно вводиться електронний рецепт. Так, з 1 серпня антибіотики в аптеках відпускаються за е-рецептом, починаючи з 1 листопада МОЗ планує запровадити електронний рецепт на наркотичні (психотропні) лікарські засоби, а з весни 2023 року – на усі інші рецептурні препарати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.