Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 12:38

У школах Миколаївській ОТГ осінні канікули перенесли на зиму

школа на Львівщині

Школярі Миколаївської громади замість осінніх канікул відпочиватимуть в січні.

Про це повідомляють Миколаївські вісті.

На території Миколаївської ОТГ усі навчальні заклади працюватимуть без осінніх канікул, які вирішили перенести на січень.

Як пояснив головний освітянин Миколаївської громади Андрій Старовецький, це пов’язано з ситуацією в державі та намаганням використати максимально світловий день та температурний режим.

"Вирішено перенести канікули на січень. Учні підуть на відпочинок з 31 грудня 2022 року по 22 січня 2023 року. Зараз ми хочемо використати сприятливі дні для проведення освітянського процесу. Газ ми закупили, теплоносій маємо, але ситуація може бути різна. Ніхто не може гарантувати чи не завдасть ворог удару по енергетичних об’єктах нашої області.

Крім того, я переглянув температурний режим у класах і приміщення ближче обіду прогріваються до +18 та +19 градусів тепла. Краще нехай зараз діти навчаються, а в січні матимуть відпочинок. Загалом ми повинні відпрацювати 175 днів. Ми спланували освітянський процес так, що плануємо завершити навчання 31 травня" – пояснив Старовецький.

За даними Стрийської РВА, більшість громад району також вирішили навчатись без осінніх канікул, щоб частково зекономити електроенергію.

Зазначимо, минулі роки осінні канікули у школах Львівщини розпочинались наприкінці жовтня – на початку листопада. 

Нагадаємо, департамент освіти і науки Львівської ОВА надіслав навчальним закладам області лист з рекомендаціями приєднати осінні канікули до зимових, зважаючи на пошкодження критичної інфраструктури області та ризики повторних ударів.

Також через теплу погоду осінні канікули у школах Львова перенесли на інший час.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.