Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Стрий

fortuna-gazeta.com.ua

Неділя, 23 жовтня 2022, 11:31

Стрийська громада завершила впровадження e-квитка

Стрий

Стрийська міська територіальна громада завершила впровадження e-квитка в усьому громадському транспорті.

Стрийська міська територіальна громада завершила у 2022 році впровадження e-квитка для пасажирів у всьому громадському транспорті. 

Про це повідомила міська рада Стрия. 

"Попри складну економічну ситуацію в Україні, зумовлену агресією рф проти нашої держави, нова система оплати проїду (АСООП, AFC, Е-квиток) вже впродовж десяти місяців успішно працює", – йдеться у повідомлені. 

Пільгові категорії громадян з липня в громадському транспорті використовують соціальні картки "Socium", що видавали у ЦНАПах. Для інших категорій населення оплата проїзду за допомогою транспортної картки або телефону стала можливою з кінця серпня, а розрахунок банківською карткою стане доступним у наступному році.

Інтеграція системи "Е-квиток" проводилася одночасно з друком і видачею соціальних карток, що значно прискорило ввесь процес.  

Система Е-квитка є повністю українською розробкою, а її унікальність значно випереджає час навіть європейських інтеграторів AFC систем. 

Розробником системи управління громадським транспортом Стрия стала ТОВ "Українські геоінформаційні системи". За її допомогою в режимі реального часу здійснюється контроль та управління парком транспортних засобів та їх роботою на маршрутах. 

Комплекс системи оплати проїзду на Стрийщині працює одночасно як із тарифними сітками, так і з багатьма ОТГ та адміністраціями різного рівня. Таким чином, окрім обліку пільгових поїздок та різноманітних форм оплати проїзду, цей комплекс може керувати автобусами на маршруті, повідомляючи водію у режимі онлайн про випередження чи відставання від графіка та іншу необхідну в роботі інформацію.

Ініціатива впровадження е-квитка реалізована Стрийською тергромадою спільно з ТОВ "Українські геоінформаційні системи" та перевізником Стрийським АТП. 

Впровадження електронної системи оплати проїзду розпочалось у грудні минулого року, коли на перших 10 автобусних маршрутах встановили тестові валідатори. 

На початку цього року розробник ТОВ "Українські геоінформаційні системи" дообладнав цю систему, й на інших транспортних засобах які обслуговують Стрийську ОТГ.

Нагадаємо, влада Львова  звинуватила у недобросовісності підрядника з впровадження е-квитка у місті. Натомість підрядник звинуватив владу Львова у блокуванні впровадження Е-квитка. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.