Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

slavs.org.ua

Четвер, 14 лютого 2013, 15:10

Понад 300 дітей в Україні помирають щороку від інфекційних хвороб

Щороку в Україні від інфекційних хвороб помирають 300-350 дітей.

Про це під час круглого столу сказав доктор медичних наук, професор завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб НМУ ім. О.О. Богомольця МОЗ України, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Дитячі інфекційні хвороби» Сергій Крамарьов.

С. Крамарьов зазначив, що сьогодні точиться багато розмов щодо виникнення ускладнень після щеплення, разом з тим ніхто не задумується про необхідність вакцинації. На його думку, вакцинація захищає суспільство в цілому і кожну людину окремо.

«Щороку в Україні 300-350 дітей помирає лише від інфекційних хвороб, з яких 130-200 - у перший рік життя. Разом з цим проти більшості інфекційних хвороб є вакцини і якби ці діти були вчасно щеплені, не було б таких наслідків», - сказав С.Крамарьов.

За даними ВООЗ, вакцинація попереджує близько 3 млн. смертей щороку.
В Україні. Відповідно до Національного календаря щеплень, обов'язковою є вакцинація від 10 інфекційних хвороб: дифтерії, правця, кашлюку, кору, паротиту, поліомієліту, туберкульозу, гепатиту В, краснухи та гемофільної інфекції.

Джерело: Українські національні новини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.