Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

учні зі Львова

mon.gov.ua

Понеділок, 31 жовтня 2022, 14:03

Львівські школярі представлять Україну на WorldSkills

учні зі Львова

Троє учнів зі Львова вперше представлять Україну на міжнародному етапі конкурсу WorldSkills.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Україна вперше візьме участь у міжнародному етапі конкурсу професійної майстерності WorldSkills, на якому країну представлять Андрій Пікловський, Андрій Ярошевський та Юрій Рибак, які навчаються у Львівському міжрегіональному вищому професійному училищі автомобільного транспорту і будівництва.

Школярі опановують професію монтажника санітарно-технічних систем і устаткування.

Україна долучилася до руху WorldSkills ще у 2016 році, проте до цього не відправляла учасників на міжнародний етап змагань.

"Львів'яни у певному сенсі стають першопрохідцями, і ми впевнені, що вони гідно представлять нашу країну. Водночас розуміємо, що підготовка учасників до міжнародного етапу в середньому триває близько пів року, тож тверезо оцінюємо шанси здобути призове місце" – зазначив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Конкурс за компетенцією "Сантехніка та опалення" триватиме протягом 2-5 листопада у німецькому місті Лар.

Шкарлет підкреслив, що участь у WorldSkills дає Україні має можливість наживо порівняти та продемонструвати навички і вміння учнів на світовому рівні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.