Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

Середа, 2 листопада 2022, 16:50

На Топольній зведуть новий 17-поверховий житловий комплекс

візуалізація

Виконком дозволив звести на вул. Топольній, 4 багатоповерховий житлово-громадський комплекс з міжшкільним ресурсним центром.

Сьогодні, 30 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Дизайн-Майстер" житлово-громадського комплексу з міжшкільним ресурсним центром, підземним паркінгом на вул. Топольній, 4 у м. Львові зі знесенням існуючих споруд (дві черги будівництва).

Дві нові черги цього житлового комплексу збудують на земельній ділянці, загальною площею 0,4399 га, що передбачена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Згідно із містобудівною документацією, житлово-громадський комплекс складатиметься з трох частин, висотою у 55,8 м (17 поверхів), 54,2 (16 поверхів) та 17,5 м (4 поверхи). Максимально допустимий відсоток забудови земельної  ділянки – 34,8%.

За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, житлово-громадський комплекс знаходиться позаду ТЦ "Спартак". У 4-поверховій частині комплексу міжшкільний ресурсний центр площею 3 000 м², який забезпечуватиме приміщеннями для старших класів існуючу школу на вул. Топольній.

Коломєйцев додав, що будівництво повністю відповідає усім будівельним нормам та вимогам.

Земельна ділянка, на яких зведуть житловий комплекс, належать до зони Ж-4 – зона багатоповерхової житлової забудови відповідно до детального плану території житлового району "Голоско" у Львові.

За даними аналітичної системи YouControlТзОВ "Дизайн-Майстер" зареєстроване у 2001 році у Львові, на вул. Топольній, 4. Основний вид діяльності − виробництво інших дерев'яних будівельних конструкцій і столярних виробів. Засновники − Віктор Романинець, Михайло Ірод, Анізія Пилиз та Олена Кунець. 

Нагадаємо, у вересні 2021 року на сесії Львівської міськради депутати змінили цільове призначення цієї земельної ділянки на вул. Топольній, 4 під будівництво житла з умовою, що забудовик, а саме ТзОВ "Дизайн-Майстер", окрім житлових багатоповерхівок, збудує тут школу. 

Цю ділянку ще у 2019 році Львівська міськрада надала ТзОВ "Дизайн-Майстер" в оренду під обслуговування виробничих приміщень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.