Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

дороги Львівщини

Четвер, 3 листопада 2022, 13:36

На Львівщині на утримання доріг виділили 240 мільйонів гривень

дороги Львівщини

Цьогоріч на утримання доріг в області з обласного бюджету виділили 240 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на 2 листопада з обласного бюджету на утримання доріг скерували 240 млн грн, а для Служби автомобільних доріг Львівської області виділили 600 млн грн з державного бюджету, що є мінімальним фінансовим ресурсом, який дозволяє належно утримувати дорожнє покриття.

"З обласного бюджету на утримання доріг скерували 240 млн грн. Загалом на Львівщині пролягають 6500 кілометрів доріг місцевого значення та 1600 км доріг державного значення. У зв'язку з війною фінансування доріг було досить обмеженим, але попри це поточний ремонт продовжує виконуватися.

За цей рік повністю відремонтували близько 20 км доріг, провели ямковий ремонт на площі 150 тисяч квадратних метрів та вирівняли дорожнє покриття у переважно гірських районах доріг області. У сумі – 900 кілометрів" – зазначив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

За його словами, цієї зими 390 одиниць техніки готові до прибирання доріг, підрядники наготували 6 тисяч тонн солі та понад 20 тисяч кубів піску, що становить 40% від загальної потреби.

"На території області облаштували 51 стоянку для транспорту. Також облаштували спеціальні стоянки на прикордонних пропускних пунктах – у Краківці та Шегинях. На цих пунктах облаштовують зараз санвузли та місця для обігріву" – зазначив Бучко.

Додамо, на Львівщині до очищення залізничних станцій від снігу залучать понад 200 одиниць техніки

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.