Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація на Львівщині

П'ятниця, 4 листопада 2022, 15:54

В Україні дозволили підліткам вводити другу бустерну дозу вакцини проти Covid-19

вакцинація на Львівщині

Другу бустерну дозу можуть отримати діти віком 12-17 років через 6 місяців після завершення первинного курсу вакцинації. 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міністерство охорони здоров'я дозволило введення другої бустерної дози вакцини проти Covid-19 для всіх вакцинованих дітей віком 12-17 років.

Бустерну дозу підліткам рекомендують через 6 місяців після завершення первинного курсу вакцинації. Якщо дитина, з медичних показань, отримала додаткову дозу вакцини, то бустер вводять через 3 місяці після отримання додаткової дози.

Для бустерного щеплення дітей віком від 12 років потрібно використовувати тільки мРНК-вакцину, яка схвалена до використання у цій віковій групі (наразі в Україні це Comirnaty/Pfizer).

Зазначимо, за час пандемії  в Україні від ускладнень коронавірусу померли 83 дитини. Загалом, захворювання підтвердили у майже 390 тисяч неповнолітніх.

Нагадаємо, з середини вересня в Україні дозволили другу бустерну дозу вакцини проти Covid-19 для всіх охочих.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.