Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

шкільна їдальня

Четвер, 10 листопада 2022, 14:58

У Львові ліквідують 4 ЛКП з організації харчування у школах міста

шкільна їдальня

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про ліквідацію чотирьох комунальних підприємств з організації харчування у школах міста.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 8 листопада 2022 року.

Депутати підготували ухвалу, якою планують ліквідувати всі чотири комунальні підприємства, що займають організацією громадського харчування у школах міста та перебувають у підпорядкуванні управління освіти міськради.

Як йдеться у документі, ЛКП ліквідують через економічну доцільність, а також у зв'язку з високим рівнем конкуренції на ринку послуг з організації харчування у школах. Це:

- підприємство громадського харчування "Школярик";

- підприємство громадського харчування "Школяр";

- Львівське комунальне підприємство громадського харчування школярів Личаківського району м. Львова;

- Підприємство громадського харчування шкільних їдалень Галицького району м. Львова.

У пояснювальній записці до проєкту ухвали вказано, що на момент створення ці підприємства надавали послуги з організації харчування для учнів усіх шкіл через укладення відповідних угод із керівниками цих закладів. Проте з появою системи закупівель ProZorro з'явились можливості для інших підприємств брати участь у закупівлях цих послуг.

Саме тому з кожним роком кількість шкіл, яким надають послуги ЛКП з організації харчування, зменшується. Зокрема, у 2020 році комунальні підприємства обслуговували 37 закладів освіти, 2021 році – вже 27.

У 2022 році послуги з організації харчування учнів надаються у 24 школах  Львівської МТГ: Підприємство громадського харчування шкільних їдалень Галицького району – у 14 закладах освіти; "Школярик" та "Школяр" – по 5 закладів освіти; Львівське комунальне підприємство громадського харчування школярів Личаківського району – в жодному закладі.

"У зв'язку із введенням на території України карантинних обмежень ці підприємства не мали можливості надавати послуги з організації харчування. Ідентична ситуація була і у лютому 2022 року у зв'язку із введенням в Україні воєнного стану. Такі події на жаль створили труднощі для функціонування вказаних підприємств, зокрема в частині того, що вони не отримували доходу, оскільки не здійснювали діяльність, визначену статутами та не могли гарантувати і забезпечити собі та своїм працівникам робочі місця та виплату заробітних плат.

За весь період існування зазначених підприємств громадського харчування вони завжди функціонували на засадах самоокупності та не мали інших доходів, окрім від надання послуг з харчування учнів у шкільних їдальнях" – йдеться у проєкті ухвали.

Наразі депутати планують створити комісії з припинення цих ЛКП шляхом ліквідації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.