Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

"Піскові озера"

Фб Сладкової

П'ятниця, 11 листопада 2022, 16:15

У Львові спустять воду у Піскових озерах

"Піскові озера"

У місті до кінця року планують очистити 7 озер, для цього повністю спустять воду.

Про це повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Олександра Сладкова на своїй сторінці у Фейсбуці.

До кінця року у Львові планують очистити 7 водойм: два озера в парку "Піскові озера", три озера в Снопківському парку, озеро в Горіховому гаю та озеро в парку Архангела Михаїла.

"Про кожне озеро ще говоритимемо окремо – деякі спускатимемо повністю, деякі частково, деякі спускати не будемо. Час обрано навмисне в кінці року, бо саме зараз флора і фауна найменш активна, і втручання будуть їй шкодити найменше. У будь-якому випадку, забирання намулу – то забирання намулу. Де треба, поглибимо, де треба, розчистимо чи посадимо рослини і запустимо рибу наступного року" – наголосила Олександра Сладкова.

За її словами, особливу увагу цьогоріч буде приділено очистці водойм у парку "Піскові озера".

"Ми прийняли рішення спускати повністю "Піскові озера" після довгих дискусій. Вирішальним аргументом стала надмірна кількість посліду качок, надмірна кількість очерету, зумовлена недостатньою глибиною, і наявність інвазивних сомів і ротанів. Метою очистки є те, щоб нова запущена екосистема працювала на уникнення подальших забруднень води. Нові аератори, зариблення, бактерії, правильний рельєф дна і берегів, правильні рослини в цьому допоможуть.

Наповнення "Піскових озер" відбуватиметься у тому числі водопровідною водою з гіпохлоридом натрію (не хлором), а також ґрунтовими водами і сезонними опадами" – додала Сладкова. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.