Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміттєсортувальна лінія

Вівторок, 15 листопада 2022, 13:10

У Новояворівську запустять лінію сортування відходів

сміттєсортувальна лінія

Продуктивність нової лінії сортування відходів становить 50 тисяч тонн/рік.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Департамент паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА передав у комунальну власність Новояворівської міської ради лінію для сортування відходів.

Зокрема, лінію сортування відходів МСЛ 1-50 вартістю майже 5,5 млн грн закупили за кошти держбюджету у ТОВ "Хаммель-Україна". Продуктивність сортувальної лінії становить 50 тис. тонн/рік.

"Лінії такого типу застосовують на сміттєзвалищах, або окремо збудованих заводах для подрібнення та сортування різноманітних відходів: побутове сміття, змішані відходи, будівельні відходи, органічних та неорганічних відходів, макулатури та полімерів, з метою їх подальшого вторинного використання та утилізації" – наголосили у департаменті ПЕК Львівської ОВА.

Нагадаємо, станом на сьогодні на території Львівської області працюють 5 ліній для сортування відходів, які змонтовані на полігонах ТПВ у містах Самбір, Буськ, Червоноград, Золочів та Стрий. Загалом упродовж 2022 року в області здійснили передачу двох ліній для сортування відходів: Стрийській і Новояворівській територіальним громадам.

Додамо, у 2019 році Дрогобицька міськрада замовила за 30 млн грн будівництво сміттєсортувальної лінії у місті. Переможцем тендеру обрали ПП "ІБК "Дедал". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.