Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вуличне освітлення

П'ятниця, 18 листопада 2022, 16:12

У Львівобленерго роз'яснили ситуацію з вуличним освітленням під час відключень електроенергії

вуличне освітлення

Рішення про вимкнення чи включення вуличного освітлення належить виключно в компетенції місцевих органів влади.

Про це повідомляє "Львівобленерго" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як пояснили у "Львівобленерго", причиною відключень електроенергії у всіх регіонах України є масові ракетні обстріли російськими окупантами енергетичних об'єктів – електричних станцій, які виробляють електроенергію, а також підстанцій і ліній, через які передається вироблена електроенергія.

Навіть якщо подачу електроенергії відновили після обстрілів, то це не означає, що в електромережі все добре. Резервні схеми не витримують великого навантаження, яке тільки зростає із похолоданням.

Саме тому застосовуються аварійні та планові вимкнення світла.

Причинами того, що не у всіх абонентів вимикають електроенергію, є:

- під час формування графіків насамперед враховується наявність на лінії електропередачі об'єктів критичної інфраструктури, медичних закладів, а також можливість швидкого оперативного відключення та включення електроенергії, оскільки це безпосередньо впливає на запобігання розвитку системної аварії;

- конфігурація розподільних електромереж побудована таким чином, що частина споживачів можуть бути підключені до лінії, від якої заживлено об'єкт критичної інфраструктури, якого не вимикають, через це електроенергія присутня й у цих споживачів;

- важливі об'єкти критичної інфраструктури до графіків аварійних відключень та графіків погодинного відключення не потрапляють;

- ПрАТ "Львівобленерго" не вмикає/вимикає вуличне освітлення, це питання в компетенції місцевих органів влади;

- вивіски магазинів чи окремі будинки використовують електроенергію через наявність альтернативних джерел живлення (генератори, акумулятори).

Нагадаємо, сьогодні на території Львівської області діють графіки погодинних відключень електроенергії, а також у деяких районах можливі екстрені аварійні відключення світла.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.