Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

котельня

Понеділок, 21 листопада 2022, 14:37

17 ОТГ Львівщини планують встановити модульні котельні у школах

котельня

17 ОТГ Львівщини подали заявки на співфінансування з обласного бюджету щодо встановлення модульних котелень у школах. 

Про це  повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Комісія інженерного, житлово-комунального господарства Львівської обласної ради планує збільшити розмір співфінансування для місцевого самоврядування придбання приладів, які забезпечили б альтернативні джерела енергії. 

Як пояснив голова цієї комісії Тарас Подвірний, станом на сьогодні 17 ОТГ Львівщини подали заявки на співфінансування з обласного бюджету встановлення модульних котелень у школах. 

"Наше завдання допомогти громадам Львівщини долати труднощі, які виникли через війну та нищення інфраструктури. Комісія інженерного, житлово-комунального господарства пропонує збільшити розмір співфінансування закупівель органами місцевого самоврядування приладів, які забезпечили б альтернативні джерела енергії. На Програму енергоефективності та енергозбереження минулого року було виділено 45 млн грн. Кошти розподілялися на чотири важливі напрямки, зокрема реконструкцію комунальних закладів обласної ради – "Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи" та Львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит".

У наступному році ми хочемо створити більше можливостей для громад, щоб вони закупили необхідне обладнання – модульні котельні для навчальних закладів" – пояснив Тарас Подвірний.

За його словами, вартість середнього проєкту встановлення котельні – 3 млн грн. 50% вартості фінансується і з обласного бюджету, решту з бюджету громади або із залучених від спонсорів коштів. Таку котельню минулого тижня уже запустили у Підберізцівській громаді

На наступний рік обласною програмою передбачено 50 млн грн на модульні котельні.

Крім цього, планують виділити кошти на закупівлю та встановлення сонячних панелей з інвекторами та радіаторами.

"Це буде пілотний проєкт, на початку ми виділимо близько 3 млн грн. Якщо буде велика кількість заявок, при перегляді бюджету, зможемо збільшити фінансування" – зазначив Тарас Подвірний.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.