Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

гінекологія на Русових

google.com.ua

Вівторок, 22 листопада 2022, 15:08

У Львові залишається чинним наказ про закриття гінекології на Русових

гінекологія на Русових

Леся Кобецька зупинила дію свого наказу про ліквідацію гінекології на Русових у Львові "усною вказівкою".

Про це сьогодні під час засідання комісії з питань охорони здоров’я Львівської міської ради заявила начальниця ТМО №3 Леся Кобецька.

Леся Кобецька розповіла, що приміщення клінічного відділення гінекології 3 ТМО на вул. Русових потребує капітального ремонту, щоб мати сучасний вигляд, "як лікарня Самчука", і надавати послуги європейського рівня.  

В цьому вона переконалась у вересні під час адміністративного обходу, а після проведення обстеження видала розпорядження про закриття відділення і переїзд його працівників в інші медичні установи, передусім на Раппопорта, 8.

"Стосовно Русових, коли ми приїхали в кінці вересня щодо адміністративного обходу, пройшлися всюди, хороший ремонт. Однак в підвалі ми знайшли два невідремонтованих приміщення, складна ситуація, тече труба, невідомо звідки тече. Це потребує капітального ремонту. Не відремонтована також гідроізоляція. І це потрібно зробити.  Я бачила особисто на власні очі в платах грибок" – розповіла Леся Кобецька.

Вона повідомила, що вже подала заявку на фінансування капітального ремонту коштом міського бюджету наступного, 2023 року.  

Разом з тим, чиновниця, наполягала на тому, що приміщення на вул. Раппопорта, 8 є більш пристосованим для роботи гінекологічного відділення ТМО в умовах воєнного стану, а також на тому, що діяльність гінекологічного відділення потребує реорганізації та скорочення ліжок.

"Ми обрали вул.  Раппопорта, 8 як місце, де будемо працювати під час надзвичайних ситуацій, тому що воно має операційні, генератор, котельню, яку можна модернізувати… МОЗ дозволяє нам проводити реорганізацію, я бачу, що так треба робити" – пояснила Кобецька.

Кобецька наголосила на тому, що в умовах воєнного стану відбулось значне скорочення пацієнтів гінекологічного відділення на вул. Русових, тому кількість ліжок була скорочена з 80 до 45.

Зараз в лікарні працюють 94 особи персоналу, в тому числі 22 лікарів. До роботи лікарів застережень не має, абсолютна більшість з них виконують плани та забезпечують  виплати фонду заробітної плати. Однак лікарні не вистачає грошей на медикаменти та технічні послуги тощо.

Наразі члени депутатської комісії вирішили продовжити вивчати це питання, задля чого комісія проведе своє виїзне засідання у лікарні.

Нагадаємо, КНП "Львівське клінічне територіальне медичне об'єднання акушерства та гінекології" видало наказ ліквідувати гінекологічне відділення на вул. Русових, 4 у Львові та вивільнити звільнені приміщення будівлі. Колектив лікарні виступив проти ліквідації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.