Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

модульне містечко на Сихові

city-adm.lviv.ua

Середа, 23 листопада 2022, 10:55

Більша половина переселенців у Львові хоче жити у місцевих багатоповерхівках

модульне містечко на Сихові

Інститут міста провів опитування щодо умов, у яких проживають переселенці у Львові та їхніх побажань щодо тимчасового житла.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

За даними опитування, яке комунальна установа Інститут міста провела з 27 жовтня до 4 листопада цього року серед 400 переселенців, 61,3% з них проживають у тимчасових прихистках або в контейнерних будинках.

Однак 54,7% переселенців при можливості вибору тимчасового житла надали б перевагу квартирі у багатоповерховому будинку.

Також ще 42% опитаних зазначили, що для повноцінного життя їм було б достатньо двох кімнат. Спальня, кухня, вітальня та санвузол – найнеобхідніші частини житла для 80% опитаних.

Натомість 56,8% опитаних переселенців зазначають, що повернуться додому коли відбудеться деокупація їхнього населеного пункту або коли стане безпечніше повертатися, а 19,8% планують залишитися у Львові.

Зазначимо, що замовником дослідження є факультет архітектури Варшавської політехніки в межах проєкту New European Bauhaus.

"На основі цього дослідження будуть спроєктовані будинки, які відповідають потребам внутрішньо переміщених осіб. Йдеться про базові умови проживання для людей, житло яких зруйноване або пошкоджене. Також ми дослідили настрої ВПО. До прикладу, 3/4 опитаних – це жінки з дітьми, які бажають знайти роботу та за можливості повернутися додому чи облаштувати умови для життя у Львові. Результати будуть враховані при подальшій співпраці із партнерами та міжнародними організаціями" – зазначила соціологиня КУ Інститут міста Ярослава Клепикова.

Ознайомитися із повними результатами дослідження можна тут.

Додамо, станом на 15 вересня на території Львівської області офіційно зареєстрували понад 250 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.