Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Європарламент

Середа, 23 листопада 2022, 13:56

Європарламент визнав РФ державою-спонсором тероризму

Європарламент

Сьогодні Європарламент підтримав резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Сьогодні, 23 листопада, Європарламент підтримав резолюцію, якою визнав Росію державою-спонсором тероризму.

Як йдеться в документі, Росія здійснює "невибіркові атаки на житлові райони та цивільну інфраструктуру" в Україні, в результаті чого загинули тисячі людей. На окупованих територіях агресори проводять "страти без суду і слідства, здійснюють викрадення, сексуальне насильство, катування та інші звірства", додається в резолюції.

Також згадано про масові вбивства в Бучі, Ірпені, Ізюмі та Лимані.

"Європарламент наголошує, що цілеспрямовані напади та звірства, здійснювані Російською Федерацією проти цивільного населення України, руйнування цивільної інфраструктури та інші серйозні порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права становлять акти терору проти українського населення та є воєнними злочинами; висловлює своє беззастережне обурення і засуджує ці напади і звірства та інші акти, які Росія вчиняє для досягнення своїх деструктивних політичних цілей в Україні та на території інших країн; у світлі вищезазначеного визнає Росію державою-спонсором тероризму та державою, яка використовує засоби тероризму" – йдеться у тексті резолюції.

Через це Європарламент закликав Раду ЄС розглянути питання про внесення Російської Федерації до такого списку держав-спонсорів тероризму ЄС, а партнерів ЄС – вжити аналогічних заходів.

Крім того, євродепутати закликали ЄС та його держави-члени вжити заходів для ініціювання всеосяжної міжнародної ізоляції РФ, в тому числі щодо членства Росії в міжнародних організаціях та органах, таких як Рада Безпеки ООН, та утриматися від проведення будь-яких офіційних заходів на території Російської Федерації.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 19 лютого 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.