Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Москаленко

Четвер, 24 листопада 2022, 15:23

Москаленко вимолив для Львова звання Молодіжної столиці Європи 2025

Андрій Москаленко

Львів переміг у конкурсі "Молодіжна столиця Європи 2025".

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 23 листопада, у столиці Албанії Тірані Львів та всі інші міста України (це була спільна заявка) обрали переможцем конкурсу "Молодіжна столиця Європи 2025".

"Львів отримав статус молодіжної столиці Європи 2025 року. І разом зі Львовом перемогли всі українські міста – від Львова до Маріуполя, від Херсона – до Києва. Адже це спільне заявка" – зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За його словами, головна ідея презентації Львова на загальноєвропейському конкурсі – молоді люди, спільноти, усі міста України – охоронці свободи не лише нашої країни, а й усього цивілізованого, демократичного світу (Molo mission now: we are Freedom Guards).

Зазначимо, Львів вчетверте бере участь у конкурсі "Молодіжна столиця Європи".

Зазначимо, у червні 2020 року виконком Львівської міськради погодив участь Львова у конкурсі на звання Молодіжної столиці Європи 2024 року. У 2021 році Львів боровся у фіналі за звання Молодіжної столиці Європи 2024 у Брюсселі, пройшовши всі етапи конкурсу, проте не отримав нагороду.

Молодіжна столиця Європи – титул, присуджений Європейським молодіжним форумом, призначений для розширення можливостей молоді, активізації участі молоді та зміцнення європейської ідентичності.

Додамо, у квітні 2019 року у місті створили "Львівський міський молодіжний центр", який займається підготовкою для подання заявки на конкурс "Молодіжна столиця Європи".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.