Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ДМЗ "Карпати"

Фб ДМЗ "Карпати"

Понеділок, 28 листопада 2022, 11:57

ДМЗ Карпати цьогоріч виготовив понад 200 нових вагонів

ДМЗ "Карпати"

Українське вагонобудівне підприємство за чотири місяці виготовило понад 250 контейнерів та 100 платформ європейського зразка для перевезення зерна.

Про це повідомляє Rail.insider.

Українське вагонобудівне підприємство Дослідно-механічний завод "Карпати", що у Новому Роздолі, з липня до жовтня цього року виготовив понад 250 контейнерів та 100 платформ європейського габариту, що використовується для перевезення зерна до європейських портів.

"За період з липня по жовтень завод "Карпати" виготовив більш як 250 одиниць контейнерів серії КЗ та більш як 100 фітингових платформ, які використовуються на сьогодні на території ЄС та України. Саме поєднання платформ виробництва заводу "Карпати" та контейнерів КСГ в період блокування військами Росії портів Одеси дало можливість успішно транспортувати залізницею українське зерно в порти Європи" – наголосив директор підприємства Ростислав Гапатин.

За його словами, фітингова платформа виробництва заводу вписується в габарит 03-ВМ, що дає їй право рухатися по коліях не тільки України шириною 1520, але й по коліях Європи при перестановці візків, і везти на собі контейнери заводського виробництва.

Контейнерну тематику завод розпочав у 2015 році. На сьогодні освоєно випуск 9 моделей 20-футового формату.

Наразі завод виготовляє контейнери, зокрема для компаній "Сингента" та "Кернел". Ведуться перемовини щодо побудови контейнерів для термінала "Сухий порт Мостиська" компанії ТІС".

Нагадаємо, раніше ДМЗ "Карпати" також розглядав можливість виготовлення модульних будинків для переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.