Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ДМЗ "Карпати"

Фб ДМЗ "Карпати"

Четвер, 7 квітня 2022, 13:22

Завод Карпати готовий збудувати модульні будинки для переселенців

ДМЗ "Карпати"

Українське вагонобудівне підприємство планує виготовляти модульні будинки для переселенців.

Про це повідомляє Дослідно-механічний завод "Карпати" в інтерв'ю для видання Rail.insider.

Українське вагонобудівне підприємство ДМЗ "Карпати", що у Новому Роздолі, не збирається скорочувати виробництво та звільняти працівників, натомість розглядає можливість виготовлення модульних будинків для переселенців на території західних областей України.

"Ми продовжуємо виробництво нових вагонів, також займаємося ремонтом рухомого складу. Оскільки в нашому профілі є виробництво контейнерів, металоконструкцій та місткостей, ми розглядаємо такий напрямок, як будівництво будинків, що будуть повністю облаштованими для життя переселенців у західному регіоні. Наразі спілкуємось з багатьма українськими та європейськими партнерами задля реалізації даного проєкту" – наголосили у компанії.

На заводі триває виготовлення вагонів та ремонт рухомого складу, більшість матеріалів закупили на 3-6 місяців уперед. 

"Проблема постачання комплектувальних матеріалів була досить актуальною і до початку війни. Ми завжди переймались цим питанням і готувались до будь-яких подій заздалегідь, тому матеріалів на склад було закуплено на 3–6 місяців уперед. Проте є "вузькі" позиції, що вироблялись українськими компаніями-монополістами, які зараз просто не виходять на зв’язок. Ми сподіваємось, що внаслідок цього відкриються нові європейські ринки комплектувальних задля подальшого продовження роботи українських підприємств та відсутності перебоїв у постачанні" – зазначили у ДМЗ "Карпати".

Нагадаємо, 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Раніше українська студія дизайну Balbek Bureau вже розробила проєкт модульного містечка для переселенців.

Додамо, дослідно-механічний завод "Карпати" розташований у місті Новий Розділ, це машинобудівне підприємство, яке вже більше 30 років випускає продукцію: хімічне, гірничорудне, помпове обладнання, місткості та резервуари для АЗС та транспортування нафтопродуктів, автовежі АГП, запасні частини до хімічного і гірничорудного обладнання, товари народного вжитку.

Більшість продукції заводського виробництва сертифікована в системі УкрСЕПРО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.