Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Квурт

Фб В. Квурта

Понеділок, 28 листопада 2022, 14:52

Програма корпоративного розвитку ЛКП "Зелене місто" зафіксувала порушення в системі поводження з ТПВ у Львові

Володимир Квурт

Володимир Квурт вважає, що виконком Львівської міськради визнав у Програмі корпоративного розвитку ЛКП "Зелене місто" ряд звинувачень щодо порушення в сфері поводження з ТПВ в місті.

Експерт ГО Великий Львів, депутат Львівської обласної ради Володимир Квурт вважає, що виконком Львівської міської ради, який затвердив Програму корпоративного розвитку ЛКП "Зелене місто", де-факто визнав ряд звинувачень у порушенні в сфері поводження з ТПВ в місті, що можуть стати підставою для відкриття кримінальних проваджень.

У Програмі зафіксували факт порушення ЛКП "Зелене місто" вимог закону у сфері закупівель, які завдали прямих збитків підприємству на суму 130 мільйонів гривень. Йдеться про закупівлю ЛКП "Зелене місто" у ТОВ "ВКП Котлогаз", яку провели без використання електронної системи закупівлі Прозорро.

Аналіз фінансової діяльності ЛКП "Зелене місто" у цій Програмі свідчить про суттєві порушення в управлінні фінансами цього комунального підприємства.

"Під час обговорення з Клієнтом Консультант дізнався, що наявна фінансова модель фактично вже застаріла, бо ніколи не оновлювалася. Проте річні бюджети та прогнози відповідно до вимог Міста часто переглядаються, і вони відрізняються від фінансової моделі та не задовольняють потреби в звітності щодо управління фінансовими коштами. Необхідно терміново оновити наявну фінансову модель та адаптувати її до управлінських вимог, що дозволить контролювати хід виконання під час оглядів операцій", – йдеться у Програмі.

У Програмі також є інші факти, які свідчать про те, що влада Львова не має чітко визначеної системи координат щодо питання управління та поводження з ТПВ. Так, наприклад, у Програмі зазначається про те, що у Львові тарифи на поводження з ТПВ встановлюються на основі компромісу "впливу мера міста, депутатами міста і керівниками комунальних підприємств".

Терміни виконання певних заходів у сфері поводження з ТПВ, які визначила влада, вже не є актуальними, але попри це виконком затвердив Програму. Так, у Програмі йдеться про те, що рекультивацію полігону ТПВ у Грибовичах мають завершити у 2022 році, однак вже зрозуміло, що цьогоріч цей процес не закінчиться.

"Фактично Львівський виконком узаконив вирок злочинній бездіяльності влади та структури, які відповідають за історію поводження з ТПВ, тому що у документі є прямі звинувачення щодо порушення фінансового законодавства", – підсумував Квурт.

Нагадаємо, що 16 листопада виконком Львівської міської ради затвердив Програму корпоративного розвитку ЛКП "Зелене місто" (програму поводження), яка розробили експерти компанії Egis коштом Європейського банку. У бюджеті розвитку Львівської міськради для поповнення статутного фонду ЛКП "Зелене місто" цього року запланували виділити 72,7 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.