Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

УПЦ МП у Львові

Фб УПЦ МП

П'ятниця, 2 грудня 2022, 13:22

В Україні запровадили санкції проти декількох представників УПЦ московського патріархату

УПЦ МП у Львові

Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо запровадження персональних санкцій проти деяких представників УПЦ МП.

Про це йдеться в указі Президента України №820/2022 від 1 грудня 2022 року. 

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Зокрема, йдеться про персональні санкції щодо деяких представників Української православної церкви московського патріархату.

"Підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). Застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до фізичних осіб згідно з додатком.

Кабінету міністрів разом зі Службою безпеки України та Національним банком України забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" – йдеться в указі.

Список підсанкційних прізвищ наразі не оприлюднили.

Крім того, РНБО доручила уряду у двомісячний термін внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації.

Нагадаємо, СБУ в жовтні почала проводити обшуки у будівлях УПЦ московського патріархату у різних областях України.

Додамо, наприкінці листопада депутати Львівщини звернулися до ВРУ з проханням повністю заборонити УПЦ МП в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.