Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія облради

Вівторок, 29 листопада 2022, 14:40

Депутати Львівщини закликають повністю заборонити УПЦ МП в Україні

сесія облради

Депутати облради звертаються до ВРУ з проханням про повну заборону діяльності УПЦ московського патріархату в Україні.

Сьогодні, 29 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до Верховної Ради щодо заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату.

"За" проголосували 54 депутатів.

Як вказано у документі, подальша дільність УПЦ в Україні є неприпустимою, адже "її керівний орган знаходиться в державі, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала частину території України".

Саме тому облрада рекомендувала органам місцевого самоврядування максимально сприяти процесу переходу громад УПЦ в інші конфесії, допомагаючи їм в проведенні зборів з цього питання та доручила керівництву Львівської ОВА пришвидшити оформлення процедурних моментів переходу громад УПЦ до інших конфесій, а правоохоронним органам – забезпечити збереження їхнього майна та культурних цінностей.

Нагадаємо, ще у червні депутати Львівської облради прийняли заяву про повну заборону діяльності УПЦ московського патріархату в Україні.

А наприкінці червня Львівська міськрада заборонила діяльність УПЦ московського патріархату та "Групи Догнала" у Львові, також у липні депутати Золочівської райради заборонили діяльність УПЦ МП на території району.

Додамо, наприкінці березня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні, однак його так й не винесли на розгляд народних депутатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.