Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

трамвай

Середа, 7 грудня 2022, 11:40

У Львові отримають новий кредит від ЄБРР для придбання трамваїв

трамвай

Львівські депутати підтримали надання місцевої гарантії на отримання кредиту від ЄБРР для Львівелектротрансу.

Вчора, 6 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали рішення про надання місцевої гарантії Львівської міської ради у 2022 році з метою забезпечення виконання боргових зобов’язань ЛКП "Львівелектротранс" у рамках проєкту "Міський громадський транспорт України".

"За" проголосували 53 депутати.

Зокрема, ЛКП "Львівелектротранс" отримав право укласти із ЄБРР договір на отримання 5 385 656,48 євро позики для придбання 10 трамваїв. Кошти комунальне підприємство має повертати протягом 22 років, включаючи пільговий період – до 5 років.

Плата за отримання місцевої гарантії для "Львівелектротрансу" становить 1 грн на місяць на термін дії угоди про передачу коштів позики, а джерело повернення кредиту та сплати відсотків за користування кредитними коштами – кошти комунальних підприємств та бюджету Львівської МТГ.

Як йдеться у пояснювальній записці до ухвали, Львів провів закупівлю 10 низькопідлогових трамваїв вартістю 17,3 млн євро за кошти кредиту ЄБРР (загальна сума позики становила 12 млн євро), однак місту бракнуло ще 5,3 млн євро.

Зазначимо, "Міський громадський транспорт України" – спільний з ЄІБ та ЄБРР проєкт, який з травня 2017 року реалізується у Києві, Харкові, Луцьку, Одесі, Львові, Запоріжжі, Сумах, Івано-Франківську, Миколаєві, Тернополі та Чернігові.

У 2018 році на сесії Львівської міської ради затвердили основні умови участі львівських комунальних підприємств "АТП №1" та "Львівелектротранс" у програмі "Міський громадський транспорт України". Також у вересні 2019 року "Львівелектротранс" оголосив тендер на реконструкцію трамвайного депо у Львові.

На початку 2021 року депутати міськради підтримали надання місцевої гарантії на отримання кредиту від ЄБРР у рамках проєкту "Міський громадський транспорт України" двом комунальним підприємствам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.