Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 7 грудня 2022, 12:00

У Львові перейменували вулицю Боткіна та назвали три сквери міста

Львів

Депутати перейменували вул. С. Боткіна на вул. Івана-Теодозія Куровця та дали назви трьом скверам Львова.

Вчора, 6 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про перейменування однієї з вулиць Львова та присвоєння назв трьом скверам у рамках декомунізації.

"За" проголосували 42 депутати.

Зокрема, вул. С. Боткіна перейменували на честь українського громадського та політичного діяча, члена Української Національної Ради, державного секретаря з охорони здоров'я при уряді ЗУНР, голови Українського лікарського товариства Івана-Теодозія Куровця.

Крім цього, у Львові присвоїли назви трьом скверам:

- сквер біля пам’ятника "Товариство "Просвіта", що на вул. Лисенка, 12 назвали ім’ям українського письменника, політичного та громадського діяча Романа Іваничука;

- сквер, що розташований на вул. Академіка О. Богомольця, назвали "Рондо Адольфа Бека" на честь фундатора львівської школи фізіології, доцента, професора Адольфа Бека;

- сквер на вул. Князя Романа присвоїли ім'я Леоніда Штейна – відомого шахіста, міжнародного гросмейстера. 

Додамо, на території Львівської ОТГ загалом вирішили перейменувати 53 вулиці, названі на честь російських та радянських діячів: у Львові – 41, у Винниках – 6, у смт Рудне – 5, у с. Підрясне – 1.

Для цього у місті створили робочу групу, куди увійшли представники виконавчих структур міськради, наукових та культурних установ Львова та представники фракцій Львівської міськради.

У міськраді наголосили, що перейменування вулиць у Львові не спричинить жодних фінансових витрат для мешканців та підприємців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.