Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

П'ятниця, 9 грудня 2022, 12:58

Територію між Пластовою та Ковельською збудують новими багатоповерхівками

будівництво у Львові

Депутати підтримали розроблення ДПТ, що передбачає будівництво нового житлового кварталу на вул. Пластовій.

У вівторок, 6 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про затвердження детального плану території у районі вул. Пластової, вул. Ковельської, вул. Польової, залізничної колії.

"За" проголосували 38 депутатів.

Згідно із документом, з проханням прийняти детальний план території у районі вул. Пластової, вул. Ковельської, вул. Польової, залізничної колії, загальною площею у 35,7 га, щоб мати змогу розпочати будівництво житла, до міськради ще у 2021 році звернулося ПрАТ "Орлан-транс".

Зокрема, йдеться про будівництво на території між вул. Пластовою, Польовою та Ковельською, яку наразі займає ПрАТ "Орлан-транс", багатоповерхового житлового комплексу з дитячим садочком.

Висота житлових будинків становитиме 5-10 поверхів, а також планують звести одну 14-поверхову будівлю. Окрім житлових багатоповерхівок, тут зведуть офісні будівлі, садибні будинки, магазини, дитячий садочок та школу на площі у 1,6 га.

Орієнтовна загальна кількість квартир у будинках складе – 1928, садибних будинків буде 200. Передбачається створення понад тисячі робочих місць в офісних центрах цього житлового кварталу, а також 4 паркінги на 665 машиномісць.

За даними аналітичної системи YouControl, ПрАТ "Орлан-транс" зареєстроване у Львові з 1999 року на вул. Пластовій, займається технічним обслуговуванням та ремонтом автотранспортних засобів. Кінцевим власником фірми є громадянин Великої Британії Мартін Вікенс, акціонерами фірми є 2149 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.