Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Віденська кав'ярня

city-adm.lviv.ua

Середа, 14 грудня 2022, 14:00

Садовий продовжує голосно заздрити веранді Віденської кав’ярні

Віденська кав'ярня

У місті тривають переговори з власником "Віденської кав'ярні" щодо повернення будівлі історичного вигляду.

Про це повідомляє керуюча справами виконкому Львівської міської ради Наталія Алєксєєва на своїй сторінці у Фейсбуці.

Управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради надіслало ТзОВ "Віденська кав'ярня" пропозиції щодо облаштування дахових та огороджувальних конструкцій галереї.

Натомість у "Віденській кав'ярні" відповіли, що опрацюють надані пропозиції.

"Зараз ведемо листування з Радою бізнес-омбудсмена щодо обов'язку відомої у Львові "Віденської кав'ярні" відновити історичний вигляд тераси (галереї) будівлі на проспекті Свободи, 12. Адже, спотворення спадщини не можна виправдовувати захистом бізнесу. Маємо діалог і з власником Олегом Мандюком. Навіть надали ескізи прийнятного вигляду тераси. На разі, отримали таку відповідь від бізнесу. Це поки слова, але тримаємо питання на контролі" – написала Алєксєєва.

 

Нагадаємо, ще наприкінці серпня цього року виконавчий комітет Львівської  міськради прийняв рішення про відновлення історичного вигляду будинку на проспекті Свободи, 12 – площі І. Підкови, 2 у Львові, де зараз знаходиться "Віденська кав'ярня".

У 2006 році у будівлі "Віденської кав'ярні" провели реконструкцію. До цього будинку прибудували, за історичними документами, веранду, яка мала відкриту терасу на другому поверсі. Пізніше у 2007-2008 році ця тераса перетворилася у приміщення з дахом.

Додамо, власником "Віденської кав'ярні" є львів'янин Олег Мандзюк, він очолював Генеральне консульство України в Кракові у 2015-2019 роках, ексдепутат Львівської обласної ради від блоку Наша Україна. Також свого часу він активно долучався до створення  партії Народного фронту на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.