Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Жидачівська міська рада

wikipedia.org

П'ятниця, 16 грудня 2022, 14:32

Влада Жидачева вимагає від Львівобленерго справедливого вимкнення світла

Жидачівська міська рада

У Жидачеві вимикають світло лише у 61% мешканців, а 39% мешканців не внесли у графіки вимкнень через особливості схеми електроживлення міста. 

Влада Жидачіва звернеться до ПрАТ Львівобленерго з рекомендацією невідкладно переглянути перелік груп і графіки вимкнень у місті та забезпечити їхнє дотримання.

Рішення про це ухвалили 14 грудня на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС, яке відбулось під головуванням Жидачівського міського голови Володимира Левка.

Про це повідомила Жидачівська міськрада. 

Комісія відзначила, що графіки вимкнень від Львівобленерго не відповідають вимогам Президента України, Кабінету Міністрів України, Львівської обласної військової адміністрації щодо справедливого режиму припинення подачі електроенергії групам споживачів, економії електроенергії. Викликають справедливі нарікання людей та їхні скарги до виконкому міської ради, "Гарячої лінії" тощо. 

Радник міського голови Ярослав Гаврильчук розповів, що чинна схема вимкнень споживачів у місті Жидачів має суттєві недоліки електропостачання в окремих мікрорайонах міста. Є 3 групи вимкнення, однак у схемі передбачається забезпечення лікарні електроенергією, а тому у значній частині міста не проводиться вимкнення (а це орієнтовно 40% споживачів). До цієї категорії входять торговельні центри та житлові масиви. Ця схема постачання викликає обурення та незадоволення мешканців міста.

Представники місцевого самоврядування висловили свою позицію та думки мешканців громади про несправедливий розподіл вимкнення мешканців міста та сіл громади. Вони наголосили на тому, що мешканці хочуть бути в однакових умовах під час вимкнення електроенергії. Мова також йшла про необхідність збалансування цих графіків.

Представник Львівобленерго Ігор Чорний повідомив про те, мережа Жидачева збудована так, що немає можливості вимикати електропостачання по вулицях. Диспетчер у ручному режимі регулює електропостачання населених пунктів. Також він зазначив, що їхня служба не може технічно та фізично збалансувати вимкнення споживачів. Чорний наголосив учасникам засідання на тому, що він повідомить керівництву Львівобленерго інформацію про те, що графік вимкнення склали некоректно, а тому його потрібно змінити.

Міський голова Володимир Левко зазначив, що для Жидачева склали некоректний перелік споживачів по групах, а це привело до значних непорозумінь серед населення міста. Графік вимкнення не погоджували з міською радою, і тому він негативно впливає на роботу окремих підприємств, які припиняють свою діяльність. Не враховують також пропозиції окремих підприємств щодо проведення діяльності у нічну зміну. Зважаючи на це, на думку Володимира Левка, графік обов'язкових вимкнень варто негайно змінити та уточнити.

Нагадаємо, що сьогодні Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію в об'єднаній енергосистемі України. В усій Україні, зокрема й на Львівщині, ввели аварійні вимкнення світла.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.