Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Понеділок, 19 грудня 2022, 15:34

У Львові створять міжрегіональну лабораторію першого рівня центру трансплантації

медичний заклад у Львові

На базі ТМО Львова запрацює одна з трьох міжрегіональних лабораторій першого рівня центру трансплантації.

Про це повідомляє Український центр трансплант-координації на своїй сторінці у Фейсбуці.

На базі Першого медичного об'єднання Львова "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" Український центр трансплант-координації створить одну з трьох міжрегіональних лабораторій першого рівня.

"Успішно проведено закупівлю обладнання для трьох міжрегіональних лабораторій першого рівня. При проведенні торгів вдалося зекономити майже 43% виділених коштів і закупити сучасне обладнання.

Лабораторії першого (експертного) рівня забезпечать виконання повного спектра клініко-лабораторних та специфічних досліджень в сфері трансплантології насамперед для реципієнтів. Це значний перелік досліджень, серед яких високоточні імуногенетичні дослідження і, зокрема, дослідження, спрямовані на визначення сумісності між потенційним донором та реципієнтом" – йдеться у повідомленні.

Окрім Львова міжрегіональні лабораторії першого рівня працюватимуть у  Києві (НДСЛ "Охматдит") та у Миколаєві (Миколаївська обласна клінічна лікарня КНП "МОКЛ").

"Обладнання вже починає надходити до лабораторій. Наразі розпочинається процес його встановлення, налагодження і валідації з одночасним навчанням фахівців, який триватиме до кінця весни 2023 року. Очікується, що лабораторії першого рівня повноцінно запрацюють з осені наступного року" – наголосили в Українському центрі трансплант-координації. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.