Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

обігрівач

chudo.tech

Прес-реліз,   Понеділок, 19 грудня 2022, 15:31

Чи сушать обігрівачі повітря

обігрівач

Взимку без обігрівача некомфортно. Навіть якщо батареї гріють, у сильні морози та вітряну погоду їх тепла буває недостатньо.

Тому ми вмикаємо конвектори та теплові вентилятори, які зігрівають повітря в приміщенні. Але можливо не тільки зігрівають, але й сушать? Давайте розберемось у цьому питанні.

Чим погане сухе повітря вдома

Пересушене повітря в приміщеннях шкодить здоровʼю мешканців. Саме з цим фактом, а не зі зниженням температури й повʼязані поширені осінні застуди.

Шкідливі бактерії та віруси, які присутні в повітрі у великої кількості, потрапляють на слизову оболонку носоглотки. Якщо імунітет в порядку, збудники не встигнуть викликати захворювання. Пересушена слизова не справляється із захисними функціями організму, а інфекція отримує можливість просунутись далі. Заждіть, не треба терміново вимикати теплові вентилятори й конвектори! Треба спочатку розібратися, як різні типи обігрівачів впливають на повітря і як можна нейтралізувати шкідливу дію пристроїв.

Теплові вентилятори

На наше щастя, популярність дуйчиків повністю виправдана: вони не сушать повітря, тому що не гріються до температури, яка здатна розкладати молекули води.

Але користувачі іноді скаржаться на ці пристрої: у когось через них і запаморочення буває, і дихати важко. Це дійсно можливо, але через інші причини: через пил, який потрапляє на розпечену спіраль. Коли пил згорає, то в повітря виділяється невелика кількість шкідливих газів, які можуть впливати на самопочуття оточуючих.

Щоб не дихати вуглекислим газом та чадом, треба частіше робити вологе прибирання.

Конвекторні обігрівачі

Конструкція конвекторів має багато спільного з тепловими вентиляторами, і саме тому вони теж не впливають на вологість повітря. Як і дуйчики, вони можуть виділяти чад та вуглекислий газ, коли на ТЕНи попадає забагато пилу. Періодичне вологе прибирання нівелює цю проблему.

Масляні обігрівачі

Цей різновид обігрівачів відрізняється тим, що його нагрівальні елементи знаходяться всередині корпусу й нагрівають рідину. Таким чином ані пил, ані повітря з ТЕНами не контактують. Масляні радіатори не сушать повітря й взагалі вважаються найбезпечнішими для здоровʼя.

Інфрачервоні обігрівачі

Цей тип пристроїв взагалі не може впливати на повітря, тому що тепло від нього йде на оточуючі предмети й тільки від них потім поширюється в приміщенні. В інфрачервоних обігрівачах не відбуваються відкриті процеси горіння або накалювання. Вони не виділяють неприємних запахів та шкідливих газів.

Від чого насправді сушиться повітря

Ми зʼясували, що сучасні обігрівачі повітря не сушать. А що ж тоді сушить? Виявляється, річ у тому, що в холодному повітрі вміст вологи набагато нижчий, ніж у теплому. Тобто восени й взимку повітря сохне саме по собі через сезонні причини, а зовсім не через обігрівачі.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.