Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

"ІнПарк Борислав"

boryslavrada.gov.ua

Середа, 21 грудня 2022, 13:21

У Бориславі на ділянці у 20 гектарів створять індустріальний парк

"ІнПарк Борислав"

У місті затвердили концепцію індустріального парку "ІнПарк Борислав", який передбачає створення 2300 нових робочих місць.

Про це повідомляє Бориславська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 20 грудня, на сесії депутати Бориславської міської ради затвердили концепцію індустріального парку "ІнПарк Борислав", що передбачає ключові напрямки, параметри й умови функціонування індустріального парку.

"Створення Бориславського індустріального парку забезпечить економічний розвиток та підвищить конкурентоспроможність нашої громади. Це дозволить залучати інвестиції, створить нові робочі місця, розвиватиме сучасну виробничу інфраструктуру, запровадить сучасні технології виробництва.

Також індустріальний парк створить сприятливі умови для релокації бізнесу і стане інструментом для відновлення роботи підприємств. І саме в концепції можна ознайомитися з функціональним призначенням парку, пріоритетними напрямками діяльності, планом розвитку та іншою цікавою інформацією" – наголосив начальник відділу економіки Бориславської міськради Лев Попель.

За його словами, індустріальний парк у Бориславі створять на земельній ділянці площею 20 га, яка облаштована необхідною інженерно-технічною інфраструктурою для розміщення нових об’єктів у сфері промислового виробництва. Також поруч проходить залізниця.

Функціональне призначення індустріального парку – переробна промисловість: машинобудування та металообробка; деревообробна та меблева промисловість. 

Орієнтовна вартість інвестицій в індустріальний парк – 2,2 млрд грн, а кількість створений робочих місць – 2300.

Додамо, Верховна Рада України прийняла законопроєкти, якими запровадила податкові та митні пільги для індустріальних парків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.