Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Вівторок, 21 червня 2022, 16:13

В Україні запровадили пільги для індустріальних парків

Львівщина

Верховна Рада прийняла законопроєкти, якими запровадила податкові та митні пільги для індустріальних парків.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 21 червня, Верховна Рада прийняла законопроєкти №5688 та №5689, якими скасувала ПДВ при імпорті нового обладнання та звільнила резидентів індустріального парку від податку на прибуток на 10 років

"За" проголосували 236 та 230 народних депутатів відповідно.

"Рада запровадила податкові та митні пільги для індустріальних парків. Тепер скасовано ПДВ при імпорті нового обладнання та звільнення резидентів індустріального парку від податку на прибуток на 10 років" – написав Железняк.

Зазначимо, законопроєкти передбачають можливість для учасників ІП отримати звільнення від сплати ввізного мита на обладнання, імпортного ПДВ на обладнання та податку на прибуток на 10 років. Запропоновано також надати місцевій владі право встановлювати пільги з місцевих податків для ІП та їхніх резидентів.

Нагадаємо, у вересні 2011 року Верховна Рада прийняла законопроєкт щодо стимулювання залучення інвестицій в побудову індустріальних парків.

Додамо, у листопаді 2020 року Кабінет міністрів затвердив перелік з 103 пріоритетних інвестиційних проєктів до 2023 року. До цього списку включили проєкт з будівництва та реконструкції євроколії у напрямку Мостиська – Скнилів на території Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.