Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Вівторок, 7 вересня 2021, 15:14

14 нардепів з Львівщини не підтримали новий закон про індустріальні парки

нардепи з Львівщини

Верховна Рада прийняла законопроект щодо стимулювання залучення інвеситицій в побудову індустріальних парків.

Сьогодні, 7 вересня, Верховна Рада прийняла законопроект щодо індустріальних парків, яким передбачається впровадження низки стимулів для залучення інвестицій. "За" проголосували 290 народних депутатів.

Зокрема, закон спрощує створення і будівництво індустріальних парків – визначає об'єкти, які можуть розміщуватися в індустріальному парку. Тут . можна буде займатися переробною промисловістю, переробкою відходів, науково-технічною діяльністю та у сфері інформації чи телекомунікацій.

Натомість на території індустріальних парків заборонено виготовляти підакцизну продукцію, крім авто та інших транспортних засобів, а також займатися гральним бізнесом.

Також передбачається компенсація керуючим компаніям та ініціаторам будівництва індустріальних парків у вигляді 50% від витрат на підключення та приєднання до електромереж.

Крім того, учасникам індустріальних парків будуть компенсувати частину процентних платежів за кредитами, частково компенсувати інвестиції в створення виробництва, які були спрямовані протягом перших трьох років роботи в межах індустріального парку. 

Закон також передбачає створення уповноваженого держоргану, що реалізуватиме політику уряду щодо роботи індустріальних парків. Його уряд повинен створити до 1 січня 2025 року.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Євген Петруняк (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Тарас Батенко (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра), Павло Бакунець (Довіра), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Олена Кондратюк (позафракційна).

Утрималися: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина).

Зазначимо, у листопаді 2020 року Кабінет міністрів затвердив перелік із 103 пріоритетних інвестиційних проектів до 2023 року. До цього списку включили проект з будівництва та реконструкції євроколії у напрямку Мостиська – Скнилів на території Львівської області.

Також у липні цього року "Мостиський сухий порт" включили до офіційного реєстру індустріальних парків України.

Загалом уряд планує побудувати інфраструктуру для 25 індустріальних парків до 2024 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.