Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Мостиський сухий порт

візуалізація "Київ-Проект"

Середа, 18 листопада 2020, 16:45

У Кабміні визнали пріоритетним інвестпроектом будівництво євроколії у Мостиськах

Мостиський сухий порт

Сьогодні уряд затвердив пріоритетні інвестиційні проекти до 2023 року.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сьогодні, 18 листопада, на своєму засіданні Кабінет міністрів затвердив перелік із 103 пріоритетних інвестиційних проектів до 2023 року.  

Зокрема, до списку пріоритетних інвестпроектів у залізничній галузі уряд включив проект з будівництва та реконструкції євроколії 1435 мм у напрямку Мостиська – Скнилів, що на території Львівської області.

Також у цьому списку опинилися проект із будівництва логістичної мережі та проект із розвитку мережі сільських відділень "Укрпошти".

Нагадаємо, у лютому цього року Кабінет міністрів оприлюднив Інвестиційний атлас, у якому значилося, що у Мостиськах через 5 років хочуть збудувати логістичний хаб "Сухий порт". Того ж місяця Мостиська міська рада оприлюднила детальний план території будівництва індустріального парку "Мостиський сухий порт", який розробило ТзОВ "Науково-дослідний проектний інститут Київ-Проект" на замовлення Мостиської РДА.

Загальна площа індустріального парку, що перевантажуватиме та зберігатиме товарів, які перевозитимуть залізницею, має становити 63,52 га і він розміщуватиметься на території між містом Мостиська, залізничною станцією Мостиська-2 і селом Годині, прилягає до автошляху Львів – Шегині – КПП "Шегині".

У вересні частину ділянки, на якій передбачено збудувати логістичний хаб, Львівська ОДА виділила ТзОВ "Мостиська Драй Порт" в оренду на 20 років.

Додамо, ідея будівництва сухого порту у Львівській області не нова. Цей проект був анонсований ще в 2017 році. Тоді опрацьовувався статус земельних ділянок, які могли бути виділені для створення логістичного центру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.