Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вилучена готівка

Фб Бюро економічної безпеки

Середа, 21 грудня 2022, 15:23

Львівська фірма привласнила понад 35 мільйонів через схему незаконного відшкодування ПДВ

вилучена готівка

Компанія не відображала у звітності продаж товарів, штучно створюючи залишки на складах, щоб отримати відшкодування податку на додану вартість.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Детективи Бюро економічної безпеки викрили компанію, що належить  відомому львівському бізнесмену залучену до злочинної схеми незаконного бюджетного відшкодування ПДВ.

"Службові особи згаданого товариства протягом 2021-2022 років купували різноманітні продукти харчування у декількох приватних підприємств. Надалі товари реалізовувалися суб’єктам господарювання різних форм власності, а також через мережу продуктових магазинів на території Львова, що належить відомому львівському підприємцю.

При цьому продаж згаданих товарів не відображався у податковій звітності.
Таким чином товариство штучно створило нібито наявні залишки вказаних ТМЦ у складських приміщеннях, що дало можливість внести неправдиві відомості до офіційних документів та подати заяви на повернення сум бюджетного відшкодування ПДВ.

Використовуючи таку схему, товариство завдало державі збитків, у вигляді незаконного бюджетного відшкодування ПДВ на майже 35,4 млн грн" – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків в офісних приміщеннях компанії правоохоронці вилучили готівку на понад 25 млн грн: понад 21 млн грн, 95 тис. євро та 10 тис. доларів. Також вилучено фінансово-господарські документи та носії інформації, що підтверджують протиправну діяльність.

Досудове розслідування кримінального провадження відбувається за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, наприкінці жовтня працівників податкової Львова викрили на незаконному відшкодовуванню ПДВ й передачі інформації з бази даних податкової за хабарі. 

Через це Андрія Щербака, який з лютого виконував обов'язки начальника ДПС Львівщини, відсторонили від посади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.