Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа у Львові

Четвер, 22 грудня 2022, 15:27

У 2023 році харчування для учнів початкових класів Львова залишиться безкоштовним

школа у Львові

Львівські депутати затвердили продовжили програму безплатного харчування дітей та учнів у школах міста на 2023 рік.

Сьогодні, 22 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили програму безоплатного харчування дітей та учнів у закладах освіти Львівської міської територіальної громади на 2023 рік.

"За" проголосували 52 депутати.

Програма поширюється на учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти Львова, дітей із багатодітних сімей, що виховуються і навчаються у закладах освіти Львова, дітей з особовими освітніми потребами, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей медиків, які померли від Covid-19.

Крім цього депутати погодили надання безплатного харчування також й для  дітей, батьки яких захищають Україну на фронті з 24 лютого 2022 року.

"Завданням програми є фінансова підтримка та соціальний захист дітей та учнів закладів освіти Львова через забезпечення їх безоплатним одноразовим харчуванням у закладах загальної середньої освіти та надання безплатного харчування у закладах дошкільної освіти Львівської МТГ" – йдеться в ухвалі.

Програма поширюється на:

- учнів 1-4 класів шкіл Львівської МТГ;

- учнів шкіл, вихованців садочків з поміж дітей (рідних, усиновлених, пасинків, падчерок) учасників бойових дій (яким у встановленому порядку надано такий статус), постраждалих учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні;

- дітей із багатодітних сімей;

- дітей працівників закладів охорони здоров’я, померлих внаслідок коронавірусної хвороби Covid-19, які виховуються у закладах дошкільної освіти та які навчаються у закладах загальної середньої освіти;

- дітей з особливими освітніми потребами, які виховуються в інклюзивних групах закладів дошкільної освіти;

- дітей батьків-учасників бойових дій сучасної російсько-української війни.

Нагадаємо, на початку грудня у Львові погодили ліквідацію всіх чотирьох комунальних підприємств, що займаються організацією громадського харчування у школах міста та перебувають у підпорядкуванні управління освіти міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.