Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євген Кузик

Фб Є. Кузика

Четвер, 22 грудня 2022, 17:08

Найактивніші сімейні лікарі Львова отримають по 20 тисяч гривень

Євген Кузик

Під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради нагородили сімейних лікарів Львова.

Сьогодні, 22 грудня, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради нагородили сімейних лікарів Львова. Медики отримають по 20 000 гривень премії.

Депутати фракції Європейська Солідарність напрацювали ухвалу "Здоров'я львів'ян" для покращення показників профілактичних скерувань на скринінги серцево-судинної патології, цукрового діабету, раку молочної та передміхурової залоз. Згідно з цією ухвалою, й мають преміювати сімейних лікарів, які мають найвищі показники виконаних профілактичних скерувань.

"Лікарі мають змогу безоплатно скеровувати пацієнтів на скринінги, і для того, щоб вони робили це активніше, ми знайшли для медиків стимул. У середньому по Львову 24% пацієнтів з груп ризику у 2022 році вже пройшли скринінги. Найкращий показник – 66% у КНП 3-я міська поліклініка. Найгірший показник – 10%.

Лікарів, яких ми відзначили, досягнули дуже гарного показника – понад 62% проведених скринінгів згаданих захворювань. Завдяки цьому серед деяких пацієнтів виявили онкологію на ранній стадії, коли людина може навіть не підозрювати про своє захворювання. У наступному році ми точно більше працюватимемо з сімейними лікарями, щоб ще підняти цей показник профілактичних обстежень", – зазначив секретар комісії охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міськради Євген Кузик.

За словами завідуючої терапевтичного відділення 3-ї міської поліклініки Львова Наталії Поташник, така мотивація допомогла лікарям покращити співпрацю зі своїми пацієнтами, які охоче відгукувалися на пропозицію детальніше дослідити своє здоров'я.

"Здоров'я нації – це майбутнє України. У такий складний час, ми повинні тримати тил. Заохочення до скринінгів – це колосальний досвід для лікарів, тому що ми маємо можливість детальніше дізнатися про здоров'я пацієнта. І взагалі цей рік для медиків особливий, оскількими активно працювали у рамках програми "Здоров'я львів'ян", – наголосила вона.

Перелік львівських сімейних лікарів, яких відзначили цьогоріч: Світлана Прачук, Віра Мрак, Володимир Вороновський, Оксана Олійник, Тетяна Орач, Ольга Геленко, Ольга Стеренчак, Євген Почапський, Марія Квасюк, Людмила Вишневська, Наталія Коцан, Ольга Гайдук, Ірина Пілецька, Ніна Земенкова, Анна Левчук, Валентина Набоченко, Ярослава Ліщинська-Жолоб, Ульяна Рацька, Ірина Закрута, Наталія Рудницька, Зоряна Кантарджян, Наталія Тенюк, Ольга Жук, Любов Макеєвець, Наталія Поташник.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.