Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

перевірки у податковій Львівщини

СБУ

П'ятниця, 23 грудня 2022, 10:44

Керівництво податкової Львівщини підозрюють у махінаціях з ПДВ на понад 40 мільйонів

перевірки у податковій Львівщини

Керівництво податкової Львівщини організувало незаконне відшкодування податку на додану вартість місцевим підприємствам.

Про це повідомляє Служба безпеки України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки викрила масштабну схему розкрадання бюджетних грошей керівництва Головного управління Державної податкової служби у Львівській області.

"Посадовці організували незаконне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) місцевим підприємствам. Це мало дозволити їм "вивести" з державного бюджету понад 40 млн грн. Втім, українські правоохоронці своєчасно заблокували схему і встановили її основних фігурантів" – наголосили у СБУ.

За даними слідства, до схеми чиновники залучили афілійовані комерційні структури, які займаються імпортом товарів широкого вжитку та їх продажем.
Комерсанти продавали оптові партії іноземної продукції за готівку, але у податковій звітності прописували, що їм не вдалося продати товар і він зберігається на складах.

"Потім ці підприємці формували заявку на бюджетне відшкодування ПДВ. Підставою вказували те, що вони сплатили вказаний податок при імпорті, але нібито не змогли продати ці товари, тож за законом претендують на відшкодування. Під час перевірки відповідних документів податківці "заплющували очі" на відсутність товару та навіть складів, де нібито зберігалася продукція. Після надходження бюджетних грошей на рахунки підприємств їх представники виводили кошти у тінь і конвертували у готівку через підконтрольні фірми" – йдеться у повідомленні.

Наразі трьом високопосадовцям регіонального управління Державної податкової служби повідомили про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

Нагадаємо, 21 грудня 2022 року Андрія Щербака, який з лютого виконував обов'язки начальника ДПС Львівщини, відсторонили від посади через розслідування щодо відшкодування ПДВ у 2022 році.

А наприкінці жовтня працівників податкової Львова викрили на незаконному відшкодовуванню ПДВ й передачі інформації з бази даних податкової за хабарі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.