Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Моршин

morshyn-rada.gov.ua

Середа, 28 грудня 2022, 12:14

КМУ підтримав оголошення Моршина курортом державного значення

Моршин

Уряд погодив оголошення Моршина курортом державного значення й направив законопроєкт до ВРУ.

Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук у Telegram.

Кабінет міністрів схвалив подання до Верховної Ради законопроєкту, який оголошує місто Моршин курортом державного значення, а також Моршинське й Нинівське родовища мінеральних лікувальних розсолів, що знаходяться поблизу міста.

"Схвалено проєкт закону "Про оголошення природних територій міста Моршина, природних територій Моршинського родовища мінеральних лікувальних розсолів та природних територій Нинівського родовища мінеральних лікувальних розсолів Львівської області курортом державного значення" – заявив Тарас Мельничук.

За його словами, законопроєктом передбачається оголосити курортом природні території Моршина з територіями Моршинського й Нинівського родовищами мінеральних лікувальних розсолів. Також пропонується затвердити межі округу і зон гірничо-санітарної охорони курорту Моршин.

Наразі законопроєкт має розглянути Верховна Рада.

Нагадаємо, у 2018 році депутати Львівської облради проголосували за звернення до уряду щодо надання курорту Моршина статус загальнодержавного. Ще у травні того ж року Моршинська міська рада звернулася до Львівської ОДА з проханням направити проєкт цього закону до КМУ.

А у 2020 році у Львівській ОДА питання щодо надання Моршину статусу курорту державного значення увійшло в перелік найбільш актуальних питань розвитку області, які були надіслані в Кабінет міністрів України.

Додамо, у 2019 році ексголова Львівської ОДА Микола Кміть побудував у Моршині готельно-оздоровчий комплекс "Святий Шарбель", вартість якого перевищила 10 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.