Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

готівка

lviv.gp.gov.ua

Вівторок, 3 січня 2023, 11:54

На Львівщині викрили схему ухилення від сплати податків, якою скористалися понад 100 компаній

готівка

Правоохоронці викрили масштабну схему ухилення від сплати податків й вилучили понад 150 мільйонів гривень готівки.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці, за процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури, здійснюють досудове розслідування за фактами ухилення від сплати податків.

"Група осіб створила мережу фінансових установ через які поза обліком, без сплати податків проводили незаконні фінансові операції для виведення готівки. Таким чином фігуранти організували реалізацію готівки так званим "конвертаційним центрам", переміщення готівкових коштів між містами України і Євросоюзу, а також нелегальний обмін валют та продаж криптовалюти.

Попередньо встановлено, що злочинною схемою користувались більш як 250 фізичних осіб та понад 100 компаній" – наголосили в прокуратурі.

Під час обшуків у пунктах обміну валюти, офісних центрах, які використовувались для злочинної діяльності, правоохоронці виявили та вилучили 152 млн грн готівки, чорнові записи, комп’ютерну техніку та інші речові докази.

Наразі тривають слідчі дії, проводяться відповідні експертизи, вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно та повідомлення про підозру учасникам злочинного угруповання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.