Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський апеляційний суд

Середа, 4 січня 2023, 18:57

Адміністратор проросійських сайтів, який підозрюється у державній зраді, залишиться під вартою

Львівський апеляційний суд

Рішення про це ухвалив Львівській апеляційний суд.

Сьогодні Львівськй апеляційний суд постанов залишити без змін ухвалу Галицького районного суду Львова від 16 грудня 2022 року про продовження строку запобіжного заходу у виді тримання під вартою без визначення розміру застави адміністратора проросійських сайтів та спільнот, який підозрюється у державній зраді.

Про це повідомила пресслужба суду. 

Апеляційну скаргу подав адвокат підозрюваного. 

Нагадаємо, що йдеться про чоловіка, який створив та адміністрував ряд інформаційних ресурсів: "АнтиМайдан", "Львівська Народна Республіка", "ВосходІнфо".

У серпні 2022 року йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування встановило, що підозрюваний, впродовж 2013-2018 років постійно розміщував матеріали, спрямовані на дестабілізацію та розхитування політичної обстановки на території України, створення хибного враження про нездатність державних інститутів України виконувати свої функції та наявність потреби в утворенні окремих самостійних структур з владними повноваженнями для створення передумов з відокремлення окремих регіонів від складу України.

За розміщення антиукраїнських матеріалів підозрюваний отримував дохід у вигляді монетизації трафіку, а також винагороди за обслуговування, адміністрування та модерацію. 

Нагадаємо, СБУ у квітні 2017 року провело обшук в адміністратора сайту Львівська народна республіка.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.