Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

парк "Знесіння"

Четвер, 12 січня 2023, 13:31

У парку Знесіння закрили частину туристичних стежок через небезпеку зсуву

парк "Знесіння"

Частина схилів гори Лева у парку "Знесіння" є зсувонебезпечними.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Адміністрація регіонально-ландшафтного парку "Знесіння" під час проведення інженерно-геодезичних досліджень виявила, що частина схилів гори Лева у парку є зсувонебезпечними.

Тому відвідувачів закликають зважати на встановлені інформаційні знаки та використовувати лише безпечний, перевірений маршрут.

"Згідно з результатами інженерно-геодезичних вишукувань на горі Лева у 2022 році, частина схилів гори є зсувонебезпечними. Тому працівники парку, на основі наукових рекомендацій, закривають стежки на цій території. Єдиним безпечним маршрутом підйому на вершину гори Лева є стежка зі східцями з вулиці Довбуша. Підйом на вершину іншими стежками є небезпечним для відвідувачів і для стану довкілля, про що попереджають встановлені інформаційні знаки.

На особливо небезпечних і закритих від відвідування схилах заплановано проводити протиерозійні заходи з використанням природних матеріалів" – наголосили у РЛП "Знесіння".

Також у парку попереджають про неприпустимість використання велосипедів на горі Лева, оскільки вони порушують нестабільний ґрунтовий покрив схилів і сприяють інтенсифікації ерозійних та зсувних процесів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.