Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

діти

П'ятниця, 13 січня 2023, 13:10

В Україні дозволили вакцинувати від Covid-19 дітей віком від 5 років

діти

Для вакцинації дітей використовують спеціальну вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбуці.

У МОЗ заявили, що для використання в Україні вже доступна вакцина від Covid-19 для дітей віком від 5 до 11 років. Це спеціальна вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech, одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей 12+.

Надважливо зробити щеплення дітям з хронічними хворобами, адже саме вони мають вищий ризик тяжкого перебігу хвороби.

Інтервал введення між першою та другою дозою становить мінімум 21 день. Єдиним постійним протипоказанням до щеплення від Covid-19 цією вакциною є важка алергічна реакція на компоненти вакцини чи на першу дозу вакцини.

"Якщо температура тіла вище 38ºC – відкладіть щеплення. А от незначні інфекції, наприклад застуда або невисока температура, не є протипоказанням до вакцинації" – заявили у МОЗ.

Додамо, в Україні на час дії воєнного стану скасували вимогу щодо наявності Covid-сертифікатів, а також дозволили підліткам вводити другу бустерну дозу вакцини проти Covid-19.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.