Зміст статті

12 січня 2023олександр ковальчук

Данило Галико "Війна під час віршів" (2022)

Терапевтичне баластування Данила Галика у мінімалістичному супроводі мовного абсурду.

Аудіозбірка поезії "Війна під час віршів" від фронтмена колективу Blooms Corda Данила Галика.

Після одного з найкращих українських альбомів 2022 року "Найдорожчі речі у світі" фронтмен гурту Blooms Corda Данило Галико пішов на сольні вакації задля заслуженого перепочинку перед чимось великим. Аудіозбірка його поезії "Війна під час віршів" без особливої втрати якості дарує свою мінімалістичну необов'язковість кожному охочому.

На своїй аудіозбірці поезій Данило Галико більше нагадує моторного сажотруса, який прийшов забрати все зайве та непотрібне для кращого вогника. Тому йому так добре десь осторонь смиренної нірвани проєкту Антона Слєпакова та Андрiя Соколова "warнякання" (2022).

Своїм абсурдом він зішкрябує все механічне заціпеніння внутрішньої людини у навколишньому абсурді задля надії пасторальних обіцянок у майбутньому ("Мід"). Він найбільше у такій боротьбі протистоїть цій механічній трансформації живих організмів у щось абсолютно безлике, холодне та спотворене ("Буча", "Накрут", "Питання часу").

І задля цієї людяної перемоги Галико навіть готовий зійти до чогось цілком наївного на кшталт згадок про Бога та Аушвіц біля Бучі. Рух (тіла чи думки) завжди буде помічним для подолання монстрів статичності та бездіяльності у нелюдських умовах війни ("Перемагаючи монстра", "Щось тут не так").

Головне – не зупинятися, думати, вигадувати, сміятися у цій приджазованій мінімалістичності своїм спокенвордом ("Щоб б ви порадили собі минулому?"). Змінюватися та впорядковувати все необхідне для подальшого життя. Знайти потрібні слова для чужих та своїх. Їм – нісенітний абсурд у стилі "Хатка, яку збудував собі Джек" ("Солдат спить"), а своїм – сюрну іронію з майбутнього про медійні дрібнички мирних часів ("Блок новин").

І десь там, у фіналі цієї історії звільнення від усього зайвого, перед мандрівником у морі туману велично розіллється урочим дроном його нове життя аж до самого горизонту. А там вже ніхто навіть не здивується, що після свого попу, джазу та фолку Данило Галико якось зовсім зайде на хвилинку в шатра осяйного дрону на кшталт Stars of the Lid.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.